Μία δωρεάν υπηρεσία για παρουσίαση δεδομένων πραγματικού χρόνου και παλαιοτέρων από καταγραφικά της Σύμμετρον στο διαδίκτυο, με γραφήματα και στατιστικά για κάθε μετρητικό σταθμό.

Για περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία Captum, πατήστε εδώ.

Για μια δωρεάν επίδειξη, πατήστε το κουμπί Είσοδος παρακάτω και κάντε login ως επισκέπτης (visitor), με name Symmetron. Πατήστε 'View' και δείτε το σταθμό Office Temperature

 Είσοδος

 
 
 
 

Προσθήκη στο Newsletter

* απαιτείται
 

 

Αρχική Επικοινωνία

English Greek
   
  Επιστροφή 

Σημασία αναλυτικής παρακολούθησης των καταναλώσεών σας την περίοδο πλήρους λειτουργίας για εξοικονόμηση ενέργειας

Παράδειγμα προβληματικής κατανάλωσης

Πτώσεις τάσης και αυξήσεις (κορυφές) στην κατανάλωση

Σήμερα η ενέργεια έχει καταλήξει να είναι το μεγαλύτερο κόστος μιας επιχείρησης. Επομένως, κάθε παρέμβαση για μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας είναι σημαντική.

Ο συνολικός λογαριασμός της ΔΕΗ δε σας οδηγεί σε σωστές παρεμβάσεις εξοικονόμησης, γιατί δείχνει μόνο τη συνολική κατανάλωση ενέργειας και όχι των επιμέρους φορτίων ξεχωριστά (κουζίνα, κλιματιστικά, ψυγεία, κλπ) ούτε πότε έγιναν οι μεγάλες καταναλώσεις. Επίσης, έχει νόημα η παρακολούθηση σε περιόδους πλήρους λειτουργίας της επιχείρησής σας, γιατί τότε εντοπίζονται οι μεγάλες καταναλώσεις, στις οποίες μπορείτε να παρέμβετε. Επομένως, με συνεχή παρακολούθηση, μπορείτε να εξάγετε χρήσιμα συμπεράσματα για την κατανάλωση κάθε συσκευής.
Η εταιρεία Σύμμετρον, προσφέρει τις εξής λύσεις:
• Είτε λάβετε τα αποτελέσματα της ανάλυσης των δεδομένων παρακολούθησης από την Σύμμετρον, ως υπηρεσία.
• Είτε αγοράστε τον εξοπλισμό για μόνιμη εγκατάσταση και παρακολουθήστε εσείς οι ίδιοι τις καταναλώσεις σας.
Σε κάθε περίπτωση, η εγκατάσταση του εξοπλισμού γίνεται εύκολα, αυθημερόν, και δεν απαιτείται διακοπή ρεύματος. Επίσης, προσφέρουμε συνεχή τεχνική υποστήριξη σε σας ή στους μηχανικούς με τους οποίους συνεργάζεστε.

Ποια οφέλη μπορείτε να αποκομίσετε από την παρακολούθηση των καταναλώσεών σας την περίοδο πλήρους λειτουργίας της επιχείρησής σας;

Με τη συνεχή παρακολούθηση της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας καθώς και των επιμέρους φορτίων ξεχωριστά, μπορείτε να εξάγετε χρήσιμα συμπεράσματα και να αποκομίσετε πολλαπλά οφέλη, όπως:
1. Περιορίστε τις πολλές ταυτόχρονες καταναλώσεις. Αν ξεπεράσετε το όριο μέγιστης ισχύος, επιβαρύνεστε επιπλέον ως χρέωση. Εντοπίστε πότε συμβαίνει αυτό και αλλάξτε τον τρόπο λειτουργίας των φορτίων σας.
2. Ίδιου τύπου συσκευές και με τις ίδιες ρυθμίσεις (πχ δύο ίδιες αντλίες) καταναλώνουν διαφορετική ενέργεια. Εντοπίστε ποιες καταναλώνουν περισσότερο από το αναμενόμενο, και επισκευάστε τις ή αντικαταστήστε τις.
3. Ανακαλύψτε μη αναμενόμενες ή και μη αναγκαίες καταναλώσεις. Για παράδειγμα, πόσο επιβαρύνουν τον λογαριασμό οι μόνιμες «μικρές» καταναλώσεις σας, όπως ο μόνιμος φωτισμός κάποιων χώρων;
4. Πόσο σωστά λειτουργούν και τι καταναλώνουν οι αυτοματοποιημένες λειτουργίες σας (όπως καυστήρες, κυκλοφορητές, αντλίες, κλπ.);
5. Διερευνήστε τα επιμέρους φορτία και διορθώστε τον συντελεστή ισχύος.
6. Αν δικαιούστε μειωμένο/ νυχτερινό τιμολόγιο, εντοπίστε τις ενεργοβόρες διαδικασίες σας και μεταφέρετέ τις στις ώρες αυτές. Η μη χρήση της μειωμένης χρέωσης σας μπορεί να σας επιβαρύνει επίσης και στην ημερήσια χρέωση, μέσω παγίων.
7. Συγκρίνετε τις δραστηριότητές σας με τα στατιστικά καταναλώσεων σε σχέση με την ώρα της ημέρας, την ημέρα του μήνα, της εβδομάδας ή την εποχή.

Στατιστικά καταναλώσεων ανά ώρα της ημέρας

8. Παρακολουθήστε την κατανάλωση των ίδιων συσκευών με διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας. Για παράδειγμα, συμφέρει το πλυντήριο να λειτουργεί γεμάτο ή μισογεμάτο; Ποια είναι η σχέση απόδοσης και κατανάλωσης;

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με ενεργειακά θέματα, πατήστε εδώ. Επίσης, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να συζητήσουμε τις ανάγκες σας και να σας προτείνουμε την κατάλληλη λύση για εσάς, στα:

Τηλ: 210-6034002
Fax: 210-6034003
Email: info@symmetron.gr

Για μία αναλυτικότερη παρουσίαση για την αναλυτική παρακολούθηση των καταναλώσεων ενέργειας και τα οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε, πατήστε εδώ.

Για μία αναλυτικότερη παρουσίαση για με οφέλη που μπορείτε να αποκομίσετε από την αναλυτική παρακολούθηση κατανάλωσης ζεστού νερού χρήσης ενέργειας, πατήστε εδώ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
 

 

 

Μέτρηση αιολικού δυναμικού
Μέτρηση ηλιακού δυναμικού
Μέτρηση ηλεκτρικής ενέργειας
Μετεωρολογικές Μετρήσεις
Καταγραφικά Σύμμετρον
Λογισμικό
Αισθητήρες Σύμμετρον
Αισθητήρες Τρίτων
Μετάδοση δεδομένων
Πελατολόγιο
Εφαρμογές
Νέα
Παραγγελία
Υπηρεσίες
Σχετικά
Αρχική
Όροι Χρήσης - Πολιτικές Απορρήτου
ΕπικοινωνίαWebdesign & Hosting by WebCore